Doğru Para

Lansman Nedir, Lansman Ne Demek, Lansman Nasıl Yapılır?

lansman ne demek

lansman ne demek

Lansman Nedir?

İş tanıtımı ya da projelerin ilk defa halkın önüne çıkarılması gibi alanlarda, lansmanlar düzenlenmektedir. Geliştirilen ürünlerin pazara çıkarılması ve ilk satışlarının yapılması için düzenlenen organizasyonlara, lansman adı verilmektedir.

Firmalar tarafından ilk defa satışı yapılacak ürünler, lansmana özel fiyatlarla sunulmaktadır. Lanse etmek ve sunmak gibi anlamlara gelen lansmanlar, müşterilerin ürünlerle tanışmasını ve tasarımların kamuoyuna sergilenmesini hedeflemektedir.

Lansmanların Genel Özellikleri Nelerdir?

Lansman detayları ve lansman kullanımının gen nitelikleri aşağıda ele alınmıştır:

Lansman Nasıl Yapılır?

Lansman yapmak için firmaların bilmesi gerekenler, aşağıda detaylı şekilde ele alınmıştır:

Şirketler Açısından Lansman Fiyatlarının Normal Fiyatlardan Farkı Nedir?

Firmalara göre lansman fiyatlarının normal satış fiyatlarından farkı ve özellikleri şu şekilde ifade edilmektedir:

Lansman süresince yapılan tanıtım ve satışlarla, müşteriler yeni ürünlerden haberdar olmaktadır.

Müşterilere Göre Lansman Fiyatlarının Özelliği Nedir?

Lansman fiyatlarının müşterilere göre önemi, ürünlerin normal değerlerinden daha düşük tutarlarda satışa sunulmasıdır. Özellikle ev ve otomobil lansmanlarında, ürünlerin tanıtım aşamasında olmasıyla uygun fiyatlara satışlar yapılmaktadır. Lansmana özel olarak satılan 250 bin TL değerindeki bir konut, lansman sonrası satış fiyatlarıyla 320 bin TL’ye başka bir kişiye sayılabilir. Aradaki fark, müşterilerin karı olarak değerlendirilmektedir. Lansmanda tanıtıma çıkarılan mevcut ürünler, piyasa değerinden %10 ila %20 oranında daha uygun olarak satılmaktadır.

Lansman Yapmanın Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Lansman düzenlemenin getirileri aşağıda belirtildiği gibidir:

Lansman yapmanın en önemli özelliği, henüz üretimi gerçekleşmemiş projelerin satışının yapılmasıyla gerekli bütçenin toparlanmasıdır.

Günümüzde Lansman Yapılabilecek Etkinlikler

Microsoft, Sony, Google, Amazon ve Meta gibi pek çok şirket yıl içerisinde zaman zaman lansmanlar düzenleyerek etkinliklere katılım sağlıyor ve yeni projelerinin tanıtımını yapıyor. Bu etkinliklerden birisi olarak karşımıza CES etkinliği çıkıyor. Bu yıl Ocak ayında yenisi düzenlenen etkinlikte Samsung, TOGG ve LG gibi pek çok firma öne çıktı ve ürünlerini tanıtmış oldu. CES, 1967 yılından beri düzenlenen ve elektronik ürünlerin gösteriminin yapıldığı bir etkinlik. Her yıl yeni teknolojilerin tanıtılmış olduğu bu etkinlikte yapılan lansmanlar arasında PlayStation 2, Blu-ray Disc, Ultra HD TV, DVD, Compact Disc Player ve Laserdisc Player yer alıyor.

Firmaların lansman düzenlediği bir diğer etkinlik olarak karşımıza COMPUTEX çıkıyor. Pek çok marka bu etkinlikte toplanarak çeşitli tanıtımlar yapıyor ve yeni projeleri hakkında kullanıcılara bilgi veriyor. COMPUTEX, bilgi teknolojileri üzerine kurulmuş bir fuar olup 1982 yılından beri yapılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2019’dan beri düzenlenmiyor. Bunun yanı sıra MotoGP, CeBIT ve IFA gibi pek çok etkinlik bulunsa da AMD, Intel ve Apple gibi bazı firmalar kendi lansmanını kendi düzenleyerek kullanıcılar ile bu şekilde iletişim kuruyor. Örneğin Apple her yıl yeni cihazlarını ve yeni yazılımlarını tanıtırken toplu bir etkinlik yapıyor. Intel ve AMD ise işlemcilerini bu şekilde tanıtıyor olsa da zaman zaman etkinliklere katılım sağlanabiliyor.

Exit mobile version