Doğru Para

Nanoteknoloji Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar, Nasıl Olunur?

nanoteknoloji uzmanlığı Nanoteknoloji Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar, Maaşları Ne Kadar, Nasıl Olunur?

Nanoteknoloji Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar?

Nanoteknoloji mühendisliği; nanoteknoloji ile ilgili çalışmalar yaparak çeşitli gelişmeleri gerçekleştiren ve bu gelişmeleri deneyler doğrultusunda gerçek yaşama adapte eden bölüme verilen isimdir. Nanoteknoloji mühendisliği; haftada ortalama 37 saat çalışmayı gerektiren bir meslek grubudur.

Sadece lisans bölümünden mezun olunması yeterli değildir. Mezun olunduktan sonra malzeme bilimi, fizik, biyoloji, bilgisayar bilimi, elektronik mühendisliği ve kimya gibi birçok alanda bilgi sahibi olunması gereklidir.

Devamlı olarak kendini geliştirmeye açık olan ve karmaşık konular ile nasıl baş etmesi gerektiğini bilen kişiler bu mesleği yapabilmektedirler. Ayrıca sabırlı insanlara göre olan bir meslek grubudur.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Bulunmaktadır?

Nanoteknoloji mühendisliğinin olduğu üniversitelerden bazıları aşağıda sıralanmıştır:

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümünde Hangi Dersler Alınmaktadır?

Nanoteknoloji mühendisliği dersleri aşağıda belirtilmiştir:

Nanoteknoloji Mühendislerinin Görevleri Nelerdir?

Nanoteknoloji mühendislerinin sorumlulukları aşağıda verilmiştir:

 

Nanoteknoloji Mühendisleri Hangi Alanlarda İş Bulabilmektedirler?

Nanoteknoloji mühendislerinin iş imkanları şunlardır:

Nanoteknoloji Mühendisleri Ne Kadar Maaş Almaktadır?

Nanoteknoloji mühendislerinin aylık ücretlerine bakıldığında; 3.000 TL’den 6.000 TL’ye kadar maaş alabildikleri görülmektedir. Nanoteknoloji mühendisliğinin maaşları çalışılan kuruma göre değişiklik göstermektedir.

Üniversitelerde ve kurumlarda bu mesleği yapanların maaşları sabit olmaktadır. Ancak kendi işini yapmak isteyen kişiler ortalamanın da üzerinde maaş alabilmektedirler.

Nanoteknoloji Mühendisliğinin Önemi

Nanoteknolojinin büyük bir önemi bulunuyor. Aynı zamanda bu alanda yapılan mühendisliğin de önemi oldukça yüksek. Bunun sebebi teknolojinin gelişmesiyle nanoteknolojinin de gelişmesi ve bununla birlikte bu alandaki potansiyelin ortaya çıkması olarak açıklanabilir. Gelecekte daha çok sektöre girecek olan nanoteknoloji, şimdiden büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Geçmişte pek çok şeyi yapmak, özellikle de küçük çapta işlemler ile uğraşmak oldukça zordu. Bu alanın gelişmesi sayesinde günümüzde bazı küçük çapta operasyonların rahatlıkla yapılması mümkün hale geldi. Bu da gelecekte bu teknolojiyle beraber nelerin yapılabileceğini şimdiden gösterir nitelikte.

Nanoteknolojiyle ilgili bazı örnekler vermek istiyoruz. Bu teknolojinin gelişmesi ile beraber mikroskobik boyutta veya biraz daha büyük kameralar inşa edilebilir. Bu da çok dar alanlara kamera girmesini ve bu sayede çeşitli sorunların çözülmesini sağlar. Örneğin pek çok hastalık ameliyat yapılmadan, böyle bir tedavi yöntemiyle çözüme kavuşabilir. Nanoteknoloji ile birlikte sağlanacak bir diğer kolaylık teknolojinin daha küçük ve daha hızlı olması. Transistörler küçüldükçe işlemci performansı artıyor ve güç tüketimi azalıyor. Bu alanda geliştirilecek olan bilgisayarlar daha küçük işlemcileri mümkün kılabileceğinden dolayı düşük güç tüketimi, yüksek performans ve düşük sıcaklığını olanaklı hale getiriyor. Nanoteknoloji geliştikçe daha farklı teknolojiler de bizlerin karşısına çıkıyor olacak.

Exit mobile version