PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 Kanal Tedavisi ve Diş Dolgusu Fiyatları

Kanal tedavisi ve diş dolgusu gibi diş ile ilgili yapılan tüm işlemlerin ücret tarifesi her yıl Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. 2022 yılı içinde bu ücretler belirlenmiştir. Diş sağlığı alanında faaliyet gösteren diş klinikleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve ağız ve diş sağlığı hastanelerinin bu ücret tarifesine uyması gerekmektedir.

Aynı zamanda Türk Diş Hekimleri Birliği uyulması gereken diğer kuralları da içeren bilgileri her yıl yenileyerek yayınlamaktadır. Aşağıdaki fiyatlar güncelliğini yitirmiş olabilir ise de yaklaşık rakamlardır. En kesin bilgiyi ilgili resmi makamlardan alabilirsiniz.

Kanal Tedavisi Nedir?

İlk olarak kanal tedavisinin tanımını verelim. Kanal tedavisi; dişin pulpa adı verilen dokusunun özellikle derin çürükler ve başka bazı nedenler ile geri dönüşümsüz şekilde hasar görmesi sonucunda, bu kısmın uzaklaştırılması ve diş kanalının temizlenmesi işlemidir.

Kanal tedavisi sırasında dişin tüm köklerinin kanalları temizlenir ve uygun bazı maddeler ile temizlik ve dezenfeksiyon işlemi sonrasında bu kanallar doldurulur.

Kanal Tedavisi Fiyatları

Her ne kadar yukarıda bahsettiğimiz gibi fiyatlar Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirleniyor olsa da yerleşim yerine, kliniğin özelliklerine ve benzer şartlara bağlı olarak fiyatlarda küçük değişiklikler olabilir. Öncelikli olarak bunu belirtmemizde yarar var.

  • Kanal Tedavisi (Tek Kanal): 315 TL
  • Kanal Tedavisi (İki Kanal): 535 TL
  • Kanal Tedavisi (Üç Kanal): 730 TL

Yukarı yer alan bu fiyatlara dolgu sahil değildir, sadece kanal tedavisi ücretleridir. Bunun yanında ilave her bir kanal için 225 TL ücret bulunmaktadır.

Bazen lezyonlu dişlerde kanal tedavisi yapılmaktadır. Bu tarz uygulamalarda fiyatlar farklı olmaktadır. Periapikal lezyonlu dişlerde kanal tedavisi fiyatları aşağıda yer almaktadır.

  • Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi (Tek Kanal): 450 TL
  • Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi (Tek Kanal): 595 TL
  • Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi (Tek Kanal): 770 TL

Kanal tedavisi sonrasında veya kanal tedavisine ihtiyaç duyulmayan bazı diş çürükleri ve sorunlarında tedavi için dolgu işlemi yapılmaktadır.

Diş Dolgusu Nedir?

Başta çürük olmak üzere çeşitli nedenler ile zarar görmüş olan dişe tekrar eski işlevini ve görüntüsü kazandırmak için çeşitli maddeler ile yapılan doldurma işlemidir. Dolgu sırasında öncelikli olarak çürük veya sorunlu bölge uzaklaştırılır, dolgu için uygun hale getirilir. Sonrasında dolgu materyali ile bölge doldurulur.

Dolgu işlemi sırasında kullanılan çeşitli materyaller vardır. Bunlar dolgu çeşidi olarak nitelendirilebilir. Yani farklı dolgu çeşitleri vardır. Amalgam dolgu, altın dolgu, porselen dolgu ve kompozit dolgu kullanılan başlıca dolgu çeşitleridir.

Diş Dolgusu Fiyatları

Diş dolgusu için fiyatlar dolgunun çeşidine ve yapılacak olan diş yüzeyine göre değişebilmektedir.

Amalgam Dolgu Fiyatları

  • Bir Yüzlü Amalgam Dolgu: 255 TL
  • İki Yüzlü Amalgam Dolgu: 295 TL
  • Üç Yüzlü Amalgam Dolgu: 355 TL

İnley Dolgu Fiyatları

  • Bir Yüzlü İnley Dolgu: 440 TL
  • İki Yüzlü İnley Dolgu: 450 TL
  • Üç Yüzlü İnley Dolgu: 470 TL

Kompozit Dolgu Fiyatları

  • Bir Yüzlü Kompozit Dolgu: 295 TL
  • İki Yüzlü Kompozit Dolgu: 305 TL
  • Üç Yüzlü Kompozit Dolgu: 340 TL

Kanal tedavisi ve dolgu için 2022 yılında uygulanacak olan fiyatlar bunlardır. Ancak yine de en güncel bilgiyi ilgili resmi sitelerden alabilirsiniz. Konu ile alakalı olarak sormak istediğiniz soruları uzman kişilere aşağıdaki yorum bölümünden sorabilirsiniz.

Farklı Diş Tedavileri Neler?

Diş tedavisi konusunda uygulanan pek çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden birisi karşımıza implant olarak çıkıyor. İmplant, diş ağrısı yaşayanlar ve dişi çürüyenler için uygulanan bir yöntem olmakta. İmplantın ne olduğundan bahsetmek gerekirse implant, titanyum içerikli vidalara verilen isim. Bu vidalar, çenenin üst kısmındaki dişlere uygulanır. İmplantın amacı diş kökü hizmeti görmesi. Buradan da anlaşılacağı üzere implant, dişin altında yer alır. İmplant uygulandıktan sonra tedavi süreci biter bitmez birey sorunsuz bir şekilde yiyip içmeye başlayabiliyor.

Bir diğer tedavi yöntemi ortodonti olarak insanların karşısına çıkıyor olmakta. Ortodonti, diş yapısındaki bozukluklar için uygulanan bir tedavi yolu oluyor. Örneğin dişlerin eğik bir şekilde yer alması sonucunda kişi bazı sorunlar ile karşılaşabiliyor. Bunun için uygulanabilen ortodonti tedavisi ile birlikte bireye diş teli takılıyor. Diş teli, dişlere yön veren ve onların düzelmesini sağlayan bir sistem sunuyor. Bu tedavi ile birlikte dişler daha estetik ve daha güzel durmaya başlıyor.

Diş tedavisi ile ilgili karşımıza çıkan bir diğer yöntem diş protezi olarak yer alıyor. Diş protezi, özellikle yaşlıların sıklıkla kullandığı bir yöntem olsa da bunun yanı sıra gençlerde de nadir olarak rastlanabilir. Dişleri dökülen veya dişleri alınan insanlar diş protezi kullanarak rahatlıkla yemek yiyip içebiliyor hale geliyor.

Yoruma kapalı.