PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 AVM Güvenlik Görevlisi Şartları ve Maaşları

Birçok ilde sayıları giderek artan AVM’ler, insanların en çok uğradıkları mekanlar arasında yer almaktadır. Alışveriş, yemek ve eğlence amacı ile AVM’lere giden insan sayısı her geçen gün artmaktadır.

Ülkemizde her gün yüzbinlerce kişi AVM’leri ziyaret etmektedir. İnsanların AVM ziyaretleri sırasında güvenliğini sağlamak ise oldukça önemli bir konusudur. AVM’lerin çok büyük bir kısmı bu amaç ile özel güvenlik elemanları çalıştırmaktadır.

Bazıları bireysel olarak bu elemanları alırken, bazıları ise güvenlik şirketlerinin aracılığı ile bu hizmeti vermektedir.

AVM Güvenlik Görevlisinin Görevleri

AVM’de çalışan güvenlik görevlileri çeşitli amaçlar ile görevlendirilmektedir. Tabi ki hepsinin ortak amacı insanların ve mağazaların güvenliğini sağlamaktır.

Otoparkta görevli olan elemanların görevi; otoparka giren araç araçların güvenli olup olmadığını belirlemek, gerekirse otomobilleri ve araçları kontrol etmek ve aramaktır.

AVM kapı girişlerinde göre alan görevliler öncelikli olan AVM’ye giren kişilerin güvenli olup olmadığını belirler. Genellikle X-Ray cihazından geçerek AVM’lere gireriz. Buradaki güvenlik görevlileri çanta araması ve gerektiğinde insanların araması yapar.

Bunun dışında tüm AVM içinde güvenliği sağlamak, olaylara müdahale etmek için gezici güvenlik görevlileri bulunur.

AVM Güvenlik Görevlisi Şartları

Öncelikli olarak güvenlik görevlisi olmak için gerekli olan sertifikaya sahip olmanız gerekmektedir.

Silahsız şekilde görev yapacak olan güvenlik görevlileri en az ortaokul mezunu olmalıdır. Yaş olarak ise 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Silahlı güvenlik görevlisi olmak içinse lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmak gerekmektedir.

Bunun dışında kamu hakkından mahrum olmamak, sicil kaydının temiz olması, mesleği yapmaya engel olacak bir sağlık sorununun olmaması gerekmektedir.

Silahsız güvenlik görevlisi sertifikası almak için 100 saatlik, silahlı güvenlik görevlisi sertifikası içinse 120 saatlik eğitim süreci bulunmaktadır. Bu süreç sonunda yapılan sınavlarda başarılı olmak gerekir.

AVM Güvenlik Görevlisi Maaşları

Öncelikli olarak AVM’ye ve yaşadığınız şehre göre maaşlar oldukça değişken olabilmektedir. Aynı zamanda yapacağınız görev ve sertifika (silahlı veya silahsız) türünüz alacağınız maaşı etkilemektedir. Bunun yanında kıdem, ikramiye, prim gibi ekstra gelirler olabilmektedir.

AVM’de görev yapacak olan silahsız güvenlik görevlisi maaşları asgari ücretten başlamaktadır ve 3.500 TL‘ye kadar çıkmaktadır. Silahlı güvenlik görevlisi maaşları ise genellikle 2.900-4.000 TL arasındadır.

AVM’lerde güvenlik görevlisi olmak isteyenler için çeşitli başvuru yolları bulunmaktadır. Fakat birçok AVM direk olarak güvenlik görevlisi almak yerine bir güvenlik şirketi ile anlaşmayı tercih etmektedir. Genellikle AVM’ler bir güvenlik şirketi ile anlaşmalı olduğundan dolayı buralara başvuru yapmak daha mantıklı olacaktır.

Yoruma kapalı.