PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 Şok Market Kasiyer Şartları ve Maaşları

Şok Market Ne Kadar Maaş Veriyor?

Ülkemizde faaliyet gösteren market zincirlerden birisi olan Şok Marketleri, ülke genelindeki 4000’den fazla şubesi ile dikkat çekmektedir. Yakın zamanda önce Borsa İstanbul, ardından da Londra Borsası’nda işlem gören market zinciri, daha fazla büyüyeceğinin sinyallerini de böylece vermiş olmaktadır. Mevcut hali ile dahi yüksek bir istihdam sağlayan marketin, gelecekte bu sayıyı daha da arttırması beklenmektedir.

Özellikle genç işsizler için önemli bir seçenek olan Şok; kasiyer, market görevlisi ve personel müdürü gibi farklı alanlarda alımlar yapmaktadır. Kişinin görevine bağlı olarak aldığı maaş ve çalışma şartları farklılık gösterebilmektedir. Fakat genel olarak, ülke ortalamasında çalışma şartlarına sahip olduğunu söylemek kesinlikle yanlış olmayacaktır.

2022 Şok Market Kasiyer Şartları

Şok marketteki pozisyonlardan bir tanesi de kasiyerliktir. Kasada müşterilerden ödeme almak, kasiyerlerin genel görevidir. Fakat görev sadece bununla da sınırlı değildir. Çünkü market içerisinde ihtiyaç duyulan her yere gitmek zorunludur. Buna bağlı olarak kasa haricinde ürün indirilmesi, ürün fiyatlandırma ve yerleştirme gibi işlemlerin yapılması da zaman zaman mümkündür.

Bilindiği gibi, Asgari ücret 2022 yılı için 4.253 TL olarak belirlendi ve Cumhurbaşkanı tarafından resmen açıklandı. Günlerdir 2022 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretin ne kadar olacağını heyecanla bekleyen çalışan kesimi 2022 yılı için belirlene 4.253 TL’lik net asgari ücreti memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4250 TL olacağını açıkladı. Erdoğan, asgari ücret için işverenden artık gelir ve damga vergileri alınmayacağını söyledi.

Günlük 8,5 saat çalışma zorunluluğu bulunmasına karşın bazen bu süre aşılabiliyor. Burada çalışanların istekleri değil, mevcut şartlar önemlidir. Bundan dolayı da çalışanların “ben gidiyorum” deme hakları yoktur. Fazla çalışılan süre için ekstra bir ödeme yapılmaz fakat bu süre diğer günlere aktarılır ve çalışanlar ya işten erken ayrılır ya da daha geç işe başlar. Benzer durum bayram ve özel günlere bağlı olarak yapılan fazla mesailerde de geçerlidir. Çalışanların burada çalıştıkları süreler farklı zamanlara aktarılır.

Kasiyerler haftanın 6 günü çalışırken 1 günü ise tatil yapmaktadır. Yıllık izin ise işe yeni başlayanlara verilmemektedir. Çalışanlar, markette 1 yılını doldurduktan sonra 14+2 gün yıllık izin hakkı elde etmektedir. Bu hak, 1 yıl içerisinde istenilen zaman kullanılabilir.

2022 Şok Market Kasiyer Maaşları

Şok market, çalışanlarının pozisyonlarına bağlı olarak farklı ücretler ödemektedir. Ödenen bu ücretler, çalışanların ne kadar süredir markette olduğu ile de ilgilidir. Yeni işe başlayan birisine asgari ücret ödenmektedir. Başlangıçta 2 bin 825 lira 90 kuruş alan kasiyerlerin maaşları zamanla artmakta ve 3.500 TL seviyelerine kadar gelmektedir.

Maaşın yanı sıra zaman zaman alışveriş kartları verilir ve kasiyerler bunlarla, marketten istedikleri ücretleri kartın limitine bağlı olarak ücretsiz olarak alabilir. Bunlar genel itibariyle bayramlarda ve ramazan aylarında verilmektedir. Bunun haricinde istisnai zamanlarda verildiği de olur.

2022 Şok Market Kasiyer Başvuruları

Şok markette kasiyer olarak çalışmak isteyenler, başvurularını marketin internet sitesinden yapabilirler. Burada yer alan “İnsan Kaynakları” bölümü, farklı başvuru seçenekleri sunmaktadır. Bu seçeneklerden “Mağaza Elemanı Olmak İstiyorum” alanını seçip, açılan form doldurularak başvuru yapılabilir. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra market tarafından ger dönüş yapılacaktır.

Şok Market’te İş Pozisyonları

Şok Market’te pek çok iş pozisyonu bulunuyor. Kullanıcılar kendine uygun bir iş seçerek bu alanda çalışmaya başlayabilir. Şok’un yaptığı açıklamaya göre mağazaya katılmak için pek çok iş pozisyonu bulunuyor. Bunlar arasında mağaza elemanı, mağaza yöneticisi ve bölge yöneticisi yer alıyor. Şok’ta mağaza elemanı olmak isteyen bir kişinin en az lise mezunu olması, bu işe heves duyması, mağazacılık konusunda ilerlemek istemesi, sorumluluk almayı bilmesi, gelişmiş iletişim becerisine sahip olması ve askerliğini tamamlaması veya en az 3 yıl tecilli olması gerekiyor. Bu personel kasa ile ilgili işlemleri gerçekleştirir, kampanyaları takip eder ve müşterilerle ilgilenir. Bunun yanı sıra mağazanın genel durumuna da dikkat eder.

Mağaza yöneticisi olmak ise daha büyük sorumluluklar gerektirir. Mağaza yöneticisi mağazanın tamamından sorumlu olup yaklaşık 5 kişilik bir ekip ile çalışır. Müşteri ihtiyaçlarını tespit edip en iyi hizmeti sunmaya çalışır. Ekip motivasyonunu sağlar. Bu işe sahip olmak için 35 yaşını aşmamak, en az lise mezunu olmak, mağazacılık alanında en düşük 2 yıl tecrübeye sahip olmak ve ticari düşünme becerisinin gelişmiş olması gerekiyor. Bunun yanı sıra bölgedeki mağazalarla ilgilenen bölge yöneticisi olmak için lisans mezunu olmak, envanter yönetimi ve ciro takibi gibi konulara hakim olmak, yeterli sektör bilgisine ulaşmak ve bunun gibi çeşitli kriterler aranıyor.

Yoruma kapalı.