PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 KOSGEB Girişimcilik Hibe ve Kredi Destekleri

Hibe veya kredi alıp hayalinizdeki işi yapmak istiyorsanız, hayallerinizi ertelemeyin! Hemen KOSGEB‘in size sunmuş olduğu hibe ve kredi desteklerinden faydalanmak için kolları sıvayın. Bu yazımızda iş fikirleri olanlar için KOSGEB’in yeni girişimcilere vermiş olduğu hibe ve destek kredilerinden bahsedip, KOSGEB’den hibe nasıl alınır? KOSGEB’den kimler faydalanabilir? Sorularına yanıt vereceğiz.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, girişimciliği desteklemek, girişimciliği yaygınlaştırmak ile birlikte başarılı işletmelerin kurulması amacıyla karşılıksız olarak yani hibe ve bununla beraber 2 yıl geri ödemesiz olmak üzere faizsiz kredi veriyor.

KOSGEB’in yeni girişimcilere vereceği hibenin miktarını hemen söyleyelim 50.000 TL, 2 yıl ön ödemesiz vereceği kredi tutarı ise yine 100.000 TL‘dir. Yani yeni girişimcilere toplamda verdiği tutar; hibe ve kredi ile beraber 150.000 TL‘dir. Şimdi gelin hep beraber hibe ve kredi desteği alabilmek için neler yapmamız gerekiyor? şartları nelerdir? detayları inceleyelim.

KOSGEB Destek Detayları

KOSGEB gerekli şartları sağlayan girişimcilere hibe ve kredi desteği sağlamaktadır. Güncel olarak bu rakamlar aşağıda verilmiştir. Bu rakamlar üst sınırdır. Yapacağınız işe ve harcamalara göre rakamlar değişebilmektedir.

Destek oranları 1. ve 2. bölge için %60, 3., 4., 5. ve 6. bölge içinde %70 oranındadır.

  • İşletme Kuruluş Desteği: 2.000 TL’dir ve geri ödemesizdir.
  • Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği: 18.000 TL’dir ve geri ödemesizdir.
  • İşletme Giderleri Desteği: 30.000 TL’dir ve geri ödemesizdir.
  • Sabit Yatırım Desteği: 100.000 TL’dir ve geri ödemelidir.

Hibe ve Kredi Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Tabi ki bu desteklemelerden faydalanabilmek için belirli şartlar vardır. Bu şartlar oldukça detaylıdır ve yapacağınız iş alanına göre değişiklik göstermektedir. Fakat genel bazı şartlar vardır. Bu şartları sıralarsak:

  • Kendinize ait başka bir gerçek kişi statüsünde işletmeniz bulunmamalıdır.
  • Son 1 yıl içerisinde aynı faaliyet alanında vergi mükellefi olmamanız gerekiyor.
  • Tüzel olarak kurulmuş olan işletmelerde %50’den fazla ortaklığınızın bulunmaması gerekiyor.
  • Herhangi bir kurum, kuruluş veya işletmede SGK hükümlerine göre çalışmıyor olmanız gerekmektedir.

KOSGEB Hibe ve Kredi Destek Şartları Nelerdir?

  • KOSGEB’in mevcut olan veritabanına kayıt olmak.
  • KOSGEB’in veya bazı aracı kurumların vermiş olduğu girişimcilik destek programı eğitimi almış olmak.
  • Eğitim sonunda alanınız ile ilgili olarak hazırlayacağınız projenizin onaylanmış olması.

KOSGEB, 50.000 TL’yi kuracağımız iş yerinin işletme kuruluş masraflarına ve makine, teçhizat, ofis donanım, yazılım desteği ve işletme giderleri gibi masraflarına vermektedir. Bu miktarın detaylarını yukarıda sizler ile paylaşmıştık. Toplamda 100.000 TL kredi desteği ile beraber 150.000 TL kadar toplam destek alabilirsiniz.

Kadın girişimci, gazi, şehit yakınları ve engellilerin ekstra daha fazla desteklendiğini de söylememiz gerekiyor. Bunlarda destek oranları daha yüksek. KOSGEB’in sunmuş olduğu bu hizmetler ile 150.000 TL sermaye ile kendi iş yerinizi kurma şansınız bulunuyor.

Yalnız şunu belirtmem gerekiyor. Bu destekten sıfır sermayesi olanlar ne yazık ki faydalanamıyor. Belli bir miktar sermayenizin olması gerekiyor. Adı üstünde “Hibe ve Kredi Desteği” olarak geçiyor. Başlangıçta bazı harcamaları kendi cebinizden yapmanız gerekiyor. Daha detaylı bilgi almak isterseniz KOSGEB’in 444 1 567 numaralı çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Tarım Alanında Alınabilecek Destekler

Tarım ile uğraşan pek çok kişi bulunuyor. Bazı çiftçiler maliyeti karşılayamadığı için destek almak isteyebilir. Bu alanda destekten yararlanmak isteyenler için çeşitli programlar yer almakta. Balık çiftliği, fındık tarımı, yakıt tüketimi, arıcılık ve daha pek çok tarım ürünü için devlet destekli tarımsal programlar sağlanıyor. Sunulan bu destekler sayesinde çiftçiler maliyetin bir kısmını destek ile birlikte kapatıyor. Tarımsal alanda sunulan destekleri sunan kurumlardan birisi olan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu konuda pek çok tarımsal desteğe imza atıyor. Bir diğer firma olarak karşımıza Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çıkıyor. Bu firmanın da çeşitli destekleri yer alıyor.

Proje Geliştirme ile Birlikte Alınabilecek Destekler

Bazı kişiler bilimsel veya diğer alanlarda yaptığı çalışmalar ile birlikte teknolojinin gelişmesini sağlamak istiyor. Bu zamana kadar geçmişte olmayan fakat günümüzde olan pek çok eşya birçok insanın yapmış olduğu buluşlar sayesinde karşımızda yer alıyor. Bilgisayar, telefon ve elektrikli ışık kaynağı gibi çeşitli buluşlar yapılırken teşvik veya destek de sağlanmıyordu. Böyle bir ortamda geliştirilen buluşların nasıl zorlu koşullardan geçtiği anlaşılıyor olmalı. Günümüzde artık ürün geliştirmek teşvikler sayesinde daha kolay. TÜBİTAK, sunmuş olduğu ulusal destek programları sayesinde bu konuda desteğini esirgemiyor. TÜBİTAK’ın sunmuş olduğu destekler arasında Ar-Ge projeleri destekleme programı, bilimsel ve teknolojik araştırma projelerini destekleme programı ve hızlı destek programı gibi pek çok destek paketi yer alıyor.

Yoruma kapalı.