PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 LC Waikiki Çalışma Şartları ve Maaşları

Türkiye’nin en büyük giyim mağazalarından birisi olan LC Waikiki binlerce kişiye istihdam sağlamaktadır. Hem Türkiye’de hemde Dünya’da yüzlerce mağaza ile hizmet vermekte olan LC Waikiki, sürekli olarak personel ihtiyacı olan firmalardan birisidir.

Tam zamanlı ve part time birçok farklı pozisyonda çalışma imkanı sunan mağazalar zincirinde sizlerde kendinize iş arıyorsanız ve çalışma şartları ile maaşları merak ediyorsanız sizlere bu konular hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

LC Waikiki Çalışma Şartları

Mağazalarda normal çalışma süreleri günlük 8,5 saattir ve bu sürenin 1 saati yemek molasıdır. Haftanın bir günü izin hakkınız bulunmaktadır. Çalışma süreniz bir yılı geçtiğinde ise 14+2 gün yıllık izin hakkınız vardır. Bunlar normal çalışma süreleridir. Part time çalışanlarda bu süreler daha az olmaktadır. Aynı zamanda mağazanın yoğunluğuna ve personel sayısına göre bazı günler ekstra çalışma süreleri ortaya çıkabilmektedir.

Gün içerisinde uzun süre açık kalan mağazalarda çalışma saatleri mutlaka değişiklik göstermektedir. Bunun için vardiya sistemi oluşturulmuştur. Personellerin vardiya saatleri mağazalardaki şefler tarafından oluşturulmakta ve mağaza müdürü tarafından kontrol edilerek, onaylanmaktadır.

Genellikle her hafta vardiya saatleri personel için değişmektedir. Bazen ise ara vardiya sistemi çalışılmaktadır. Çalışan personeller esnek çalışma saatlerine uyum göstermelidir. Çünkü vardiya saatleri değişebilmektedir.

Resmi tatillerde, mesai sonrasında ve özel günlerde çalışan personeller için firma mesai ödemesi yapmaktadır.

LC Waikiki Maaşları

İşe başlama pozisyonunuza göre alacağınız maaş değişiklik göstermektedir. Mağazalarda personel ve yönetici olarak başlıca iki farklı pozisyon olmak ile beraber bu pozisyonlar kendi içerisinde çok daha fazla alt pozisyonlara ayrılmaktadır.

Kasiyer, deste görevlisi gibi mağaza içerisinde yer alan personellerin işe başlama maaşları asgari ücret olarak belirlenmiştir. Buna ilave olarak resmi tatil ve özel günlerdeki çalışmalar ve mesai ücretleri eklenmektedir. Ayrıca mağaza çalışan personellerine yemek kartı vermektedir.

Bilindiği gibi, Asgari ücret 2022 yılı için 4.253 TL olarak belirlendi ve Cumhurbaşkanı tarafından resmen açıklandı. Günlerdir 2022 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretin ne kadar olacağını heyecanla bekleyen çalışan kesimi 2022 yılı için belirlene 4.253 TL’lik net asgari ücreti memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4250 TL olacağını açıkladı. Erdoğan, asgari ücret için işverenden artık gelir ve damga vergileri alınmayacağını söyledi.

Dediğimiz gibi LC Waikiki mağazalarında işe başlama maaşı asgari ücrettir. Kıdem ve pozisyon değişikliği sonrasında bu maaşlar yükselişe geçmektedir. Genellikle düzenli ve başarılı performans sergileyen personeller kısa süre içerisinde terfi almaktadır.

Yukarıda dediğimiz gibi mağaza çalışanlarına yemek kartı vermektedir ve bu yemek kartına her ay düzenli olarak belirlenen miktarda para yatmaktadır. Yemek kartınızdaki paraları anlaşmalı restoran ve marketlerde kullanabilirsiniz.

Personellerin işe başlama maaşları dediğimiz gibi asgari ücrettir. Mağazadaki idari çalışanların, şeflerin ve mağaza müdürlerinin maaşları değişiklik göstermektedir. Normal bir mağaza için idari personel, şef ve müdür maaşları 2.900-4.000 TL arasında değişmektedir. Aynı şekilde yemek kartı ve prim sistemi bunlar içinde geçerlidir.

LC Waikiki Çalışan Primleri

Maaş dışında çalışanlar için oldukça önemli olan konulardan birisi prim sistemidir. LC Waikiki mağazalarında prim sistemi satış bazlı olarak uygulanmaktadır. Mağaza hedeflerini tutturduğu takdirde her ay çeyrek maaş kadar prim alınabilmektedir.

LC Waikiki Part Time Çalışma Şartları

Yukarıda bahsettiğimiz çalışma şartları tam zamanlı olarak çalışan personeller için belirlenmiş olan çalışma şartlarıdır. Part time olarak çalışmak isteyenler için belirlenmiş olan haftalık çalışma süresi 30 saattir. Burada çalışma günlerini ve saatlerini şefler belirlemektedir. Genellikle haftalık 4 gün çalışma olarak ayarlama yapılmaktadır. Çalışma süresine göre aldıkları maaşlar değişiklik göstermektedir. 45 saat çalışan kişilerin asgari ücret aldığını söylersek, çalışma saatine göre bir oranlama yapabilirsiniz.

LC Waikiki İş Başvurusu

İş başvurularında personel başvuruları için mağazanın internet sitesindeki “Kariyer Fırsatları” bölümüne bakabilirsiniz. Burada açık pozisyonlar yer almaktadır. Aynı zamanda genel iş başvurusunu yine buradan yapabilirsiniz. Ayrıca daha üst düzey pozisyonlar için kariyer.net gibi sitelerdeki ilanları takip edebilirsiniz.

LC Waikiki Mağazasında Bulunan İş Alanları

LC Waikiki mağazasında bulunan pek çok iş alanı yer alıyor. Bunlardan birisi mağazada müşterilere destek olan personel olarak açıklanabilir. Bu personeller, müşterilerin ihtiyacı olduğu yere yönlendirerek onlara destek olmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra rafları düzenleyerek bozulan kısımları düzeltiyor. Bir diğer pozisyon kasiyerlik olarak karşımıza çıkıyor. Ürün alan pek çok müşterinin bu ürünleri ödeyebilmesi için kasiyerlik önemli bir iş pozisyonu. Kasiyerler sayesinde müşteriler aldıkları ürünleri hızlı bir şekilde ödeyip alışverişi bitirebiliyor. Kısacası kasiyerler ürünlerin ödeme kısmı ile ilgileniyor.

LC Waikiki’de yer alan bir diğer iş pozisyonu temizlik görevlisi olarak bizleri karşılıyor. Zaman zaman yerler, duvarlar veya raflar kirlenebilir. Bu doğrultuda yapılması gereken şey çevre temizliği olmakta. Temizlik personeli ile birlikte gün içerisinde mağazada temizlik yapılıyor ve bu sayede mağaza temiz bir şekilde müşterilerin karşısına çıkıyor. Günümüzde salgından sonra daha önemli hale gelen temizlik artık daha ciddi bir şekilde ve daha özenli yapılıyor. Bir diğer iş pozisyonu satış danışmanı olarak bizleri karşılıyor. Sorumlu olduğu mağazada satış işleri ile uğraşan bu personel, çeşitli afişler hazırlayarak müşterilerin ilgisini çekmeye çalışıyor. Kargodan ürün teslim alma, askılama ve mağazaya ürün indirme gibi görevlere de katılan satış danışmanları, bunun gibi pek çok sorumluluğa sahip.

Yoruma kapalı.