PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 Yılında Ne İş Yapabilirim Diyenlere 5 Öneri

2022 Yılında Ne İş Yapabilirim Diyenlere 5 Öneri

2022 yılının ilgi gören mesleklerine dair öneriler, ülke içerisinde talep görmekte ve ilgi duyulmakta olan meslekleri içermektedir. Bunun için bir önceki yıl içerisinde gerçekleşen olaylardan hareketle yeni meslek kolları oluşmaktadır.

2022 yılında ne iş yapabilirim, sorusuna cevap olarak özellikle teknolojik gelişmeler ile ortaya çıkmakta olan meslekler önerilmektedir. Fakat buna ek olarak toplumsal yapı içerisindeki değişmelerden hareketle de yeni meslekler ortaya çıkmaktadır. Bu meslek gruplarından 5 öneri sıralaması şu şekilde yapılmaktadır:

  • Evlilik ve Aile Danışmanlığı
  • Robot Kodlama ve Tasarımı
  • Sosyal Medya Uzmanlığı
  • Yazılım Mühendisliği
  • Emekli ve Yaşlı Bakımı

Evlilik ve Aile Danışmanlığı Mesleği

Ailenin sürdürülmesi ve evliliklerin yürütülmesine yönelik başlayan meslek, 2010 yıllarının sonuna doğru devlet tarafından politika olarak dillendirilmeye başlanmıştır. Boşanma oranlarının artması ve evlilik yaşının oldukça ilerlemesi sonucunda devlet tarafından projelendirmelerin sonucu bu meslek grubuna ihtiyaç duyulmuştur.

Evlilik ve aile danışmanlığı hem günümüzde talep gören hem de insan var olduğu sürece talep görecek bir meslek grubudur. Hem evlilik öncesindeki ilişkilerin başlatılması hem de aile içi dinamiklerin korunması için bu alanda çalışan uzmanlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu alanda çalışmak isteyenlerin psikoloji ya da psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümlerinden birini tamamlaması gerekmektedir. Fakat bazı kurumlar, bu alanların dışındaki üniversite mezunlarında da aile danışmanı olma fırsatı sunmaktadır.

Aile Danışmanlığı sertifika programları MEB tarafından onaylanan kurumlar tarafından verilmektedir. Bu hizmet kapsamında aile ilişkileri, cinsel terapi, danışmanlık becerileri gibi eğitimler verilmektedir.

Robotik ve Kodlama Çalışmaları

Teknolojinin gelişmesiyle talep gören robotik ve kodlama, günümüzde insan eliyle yapılan pek çok işin robotlar aracılığıyla yapılmasını mümkün kılmaktadır. Hem ev içi hem de ev dışı işlerde yavaş yavaş kullanılmaya başlanan robotlar, halk tarafından talep görmeye başlamıştır.

Robotların üretimi, robotik tasarım ve kodlama mesleğinde bulunan uzmanlar tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bu alanda çalışan insan sayısı az olması sebebiyle istihdam anlamında yeni işe başlayanlar için aydınlatıcı olmaktadır.

2022 yılında ne iş yapabilirim diye düşünenler için robotik ve kodlama kursları bulunmaktadır. Bu kurslarda, robotların yazılımlarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Sosyal Medya Uzmanlığı Nedir?

Gelişen medya araçlarını kapsayan sosyal medya, günümüzde habercilik sektöründe en çok tercih edilen alan olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra eğitim, moda, reklam gibi pek çok alanı da kapsaması sebebiyle çok geniş bir kitleye de hitap eden bir meslek alanı olarak bilinmektedir.

Gazete ve dergicilik bölümlerinin yanı sıra son yıllarda bazı üniversitelerde açılmakta olan Sosyal Medya Uzmanlığı bölümleri, gençler tarafından henüz tam keşfedilmediği için geleceğin meslekleri arasında görülmektedir.

Sosyal medya alnında çalışmak için yalnızca lisans mezunu olmak gerekmemektedir. Ücretsiz olarak kendi sosyal medya hesaplarından ilgi alanına yönelik etkili paylaşımlar yapmaya başlayarak zaman içerisinde iyi bir Sosyal Medya Uzmanı olmak mümkündür.

Emekli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri

Evde yaşlı bakımı yapmaya yönelik sunulan hizmetler, sağlık alanında yeni bir meslek grubunun ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Genç nüfusun sayısının azalmasıyla birlikte yalnız ve bakıma muhtaç kalan yaşlılar için sunulan bu hizmet sağlık sektörü çalışanları tarafından verilmektedir.

Sağlık meslek liseleri ve meslek yüksek okulları tarafından açılan Evde Yaşlı Bakım Hizmetleri ön lisans bölümünün yanı sıra Halk Eğitim Merkezleri ve Uzaktan Eğitim fakülteleri tarafından da bu meslek ile ilgilenmek mümkün olmaktadır.

2022 yılında ne iş yapabilirim sorusuna yönelik yatılı ve maddi anlamda getiri sağlayan bir meslek seçmek isteyenler için evde yaşlı bakım hizmetleri alanı önerilmektedir.

 

Yoruma kapalı.