PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 A101 Kasiyer ve Personel Maaşları ile Çalışma Şartları

A101 maaşı ne kadar, A101 çalışanları ne kadar maaş alıyor?

A101, Türkiye’nin en büyük perakende mağaza zincirlerinden birisidir ve çok sayıda kasiyer ile personel çalıştırmaktadır. Binlerce çalışanı olan mağaza zincirinde sirkülasyonda oldukça fazladır.

Sürekli olarak yeni kasiyer ve personel alım ilanları yayınlanmaktadır. 2022 yılında da yeni açılacak mağazalar ve mevcut mağazalardaki geliştirmeler ile beraber çok sayıda boş pozisyon ortaya çıkacak ve iş alım ilanları yayınlanacaktır.

Başta kasiyerlik olmak üzere A101 mağazalarında birçok farklı pozisyon ve iş bulunmaktadır. Çalışma şartları ve maaşlar ise pozisyon, çalışılan yer ve kıdeme göre değişiklikler göstermektedir.

Bilindiği gibi, Asgari ücret 2022 yılı için 4.253 TL olarak belirlendi ve Cumhurbaşkanı tarafından resmen açıklandı. Günlerdir 2022 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretin ne kadar olacağını heyecanla bekleyen çalışan kesimi 2022 yılı için belirlene 4.253 TL’lik net asgari ücreti memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4250 TL olacağını açıkladı. Erdoğan, asgari ücret için işverenden artık gelir ve damga vergileri alınmayacağını söyledi.

A101 Çalışma Şartları

A101 Türkiye’nin tüm illerinde mağazaya sahip olan ender firmalardan birisidir. Günlük normal çalışma süreleri 8,5 saattir. Bu 8,5 saatin 1 saati yemek ve çay molasıdır. Asıl çalıma süresi 7,5 saat olarak belirlenmiştir. A101 çalışanları haftanın 6 günü çalışmaktadır ve haftada 1 gün izin kullanmaktadır. Çalışan 1 yılını doldurduktan sonra ise 14+2 gün yıllık izin hakkına sahip olmaktadır.

Vardiya sistemi ile çalışan mağazalarda çalışma saatlerini ve vardiya düzenini mağaza sorumlusu belirlemektedir. Mağaza sorumlusu mağazanın açık kalma saatlerini ve personel sayısını göz önünde bulundurarak bir vardiya ve çalışma düzeni belirler. Bazen fazla çalışma süreleri olabilmektedir. Böyle durumlarda A101 mağazaları denkleştirme yapmaktadır.

A101 Mağazasındaki Poziyonlar

Mağazada çalışanlar çeşitli pozisyonlarda çalışabilmektedir. Genel olarak baktığımızda normal bir mağaza için ana pozisyonlar mağaza müdürü, mağaza sorumlusu, mal sorumlusu, şarküteri sorumlusu, reyon sorumlusu ve kasiyer şeklindedir. Mağazaya göre bu pozisyonlar değişkenlik gösterebilmektedir.

A101 Vardiya Sistemi

Günlük çalışma süreleri yasal mevzuatlara ve mağazanın kurallarına göre belirlenir ve buna göre mağaza sorumlusu veya müdürü vardiya sisteminin düzeni oturtur.

Fakat genel olarak baktığımızda 3 farklı çalışma saati düzeni uygulanmaktadır. Birincisi tam vardiya olarak adlandırılan ve sabah 08.30 ile akşam 21.30 arasında çalışmadır. Bu çalışma süresi normale göre fazladır. Buradaki ekstra süre ya denkleştirme ile başka günlerden düşürülmekte ya da mesai ücreti olarak yatırılmaktadır. Bunun yanında genellikle sabah 08.30 ile akşam 17.00, öğlen 13.00 ile akşam 21.30 arası çalışma sistemi uygulanmaktadır.

2022 A101 Kasiyer ve Personel Maaşları

Genel olarak baktığımızda A101 mağazalarının alt seviyedeki personelleri için belirlediği maaş asgari ücretin %10 fazlası kadardır. Tabi ki bu mağazanın bulunduğu yere ve pozisyonlara göre farklılık gösteriyor. En düşük maaşların bu şekilde başladığını söyleyebiliriz.

Bilindiği gibi 2022 yılında net asgari ücret 4 bin 253 lira olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla tam zamanlı çalışan bir işçinin alacağı net ücret en az net 2 bin825 lira olacaktır.

A101’de çalışan kasiyerlerin 2022 yılı için alacakları net maaşın 4.500-5700 TL dolaylarında olması beklenmektedir. Bunun yanında mağazada müdür veya sorumlu yardımcısı olarak görev alacak personellerin maaşları 4500-5500 TL, mağaza müdürü veya sorumlusunun maaşının ise 5250-6000 TL beklenmektedir. Aynı zamanda kıdeme göre maaşlarda küçük farklılıklar olabilir. Maaş dışında envanter ve satış primi maaşlara eklenmektedir.

A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Eğer sizlerde A101’de çalışmak istiyorsanız basit bir şekilde iş başvurusu yapabilirsiniz. A101’in internet sitesinde iş başvuru formu bulunmaktadır. Bu form aracılığı ile mağaza iş başvurularını almakta ve değerlendirmekte, uygun gördüğü kişiler ile görüşme gerçekleştirmektedir. Aşağıdaki linke tıklayarak direk olarak iş başvuru alanına ulaşabilirsiniz.

Site: www.a101.com.tr/is-basvuru-formu/

Bu bölümde sizlerden kişisel bilgiler, eğitim bilgileri ve iş deneyimleri ile alakalı kısımları doldurmanız istenmektedir. Aynı zamanda burada başvuru pozisyonları da yer almaktadır. Size uygun pozisyona başvuru yapabilirsiniz.

A101 Mağazasında İş Sorumlulukları

A101 mağazasında çalışma sağlanabilecek birçok pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonlardan birisi kasiyerlik olarak bizleri karşılıyor. Kasiyer olmak önemli bir görev. Çünkü kasiyerler müşteriler ile doğrudan buluşuyor. Kasiyerlerin müşteriler ile olan ilişkisi mağazanın itibarını etkileyen bir durum. Bundan dolayı kasiyer alımı yapılırken bu duruma dikkat edilir. Kasiyerler, müşterilerin aldığı ürünleri kasada geçirir ve sonrasında ücreti alır. A101 ile birlikte yapılabilecek bir diğer iş depo için şoför olmak. Gerekli ehliyete sahip olan bir kişi depolara ürün taşımak için şoförlük yapabiliyor. Bu ürünleri mağazanın önüne indiriyor ve diğer mağazalara da ürünler yerleştiriyor. Kısacası depo şoförü olan bir kişi ürünleri mağazaya gönderiyor.

A101 mağazasında tercih edilebilecek işlerden birisi de temizlik görevlisi olmak. Mağazada zaman zaman ürünler yere düşebilir, raflar kirlenebilir veya yerlerin temizlenmesi gerekebilir. Özellikle salgın döneminde temizliğin önemi artmış durumda. Bu doğrultuda temizlik görevlileri mağazanın temizliğinden sorumlu oluyor. Bu pozisyondaki personeller rafları temiz tutuyor, yerdeki ürünleri kaldırıyor ve yerleri paspas ile siliyor. Bir diğer iş alanını incelediğimizde A101’in sunmuş olduğu pozisyonlardan birisi araç bakımcı olarak bizleri karşılıyor. Depo araçları, depodan mağazaya ürün gönderir. Ürünler gönderilirken zaman zaman bazı sorunlar ile karşılaşmak mümkün oluyor. Örneğin araç arıza yapabiliyor veya bunun gibi sorunlar yaşanabiliyor. Bu durumda araç bakımcısı personeli yer alıyor.

Yoruma kapalı.