PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 Katar Havayolları İş İlanları ve Kabin Memuru Maaşları

Katar merkezli ulusal havayolu şirketi olan Katar Havayolları Dünya’da 100’den fazla noktaya uçuş gerçekleştiren, Dünya’nın en büyük havayolu şirketlerinden birisidir. Şirket Doha’da 22 Kasım 1993 tarihinde kurulmuştur. Dünya üzerinde Avrupa, Orta Asya, Güney Asya, Uzak Doğu, Afrika, Orta Doğu, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya’ya seferler düzenlemektedir. Filosundaki uçak sayısı 100’ün üzerindedir.

Katar Havayolları oldukça fazla noktaya uçuş gerçekleştirdiğinden ve filosunda çok sayıda uçak olduğundan dolayı sürekli yeni uçuş personeli aramakta ve bununla ilgili olarak iş başvuruları açmaktadır. Dünya üzerinde Katar ile ilişkileri en iyi olan ülkelerden birisi olan Türkiye ile Katar arasındaki dostluk bu tarz iş ilanlarında da etkili olmaktadır. Katar Havayolları uçuş personeli olarak mümkün olduğunca Türkleri tercih etmektedir. Bu anlamda Türk olmak Katar Havayollarında çalışmak için büyük bir avantajdır.

Özellikle hayalleri yüksek olanlar için Katar Havayolları birçok fırsat sunuyor. Tutkuların oldukça yüksek uçtuğu bir dünyada sizlerde yerinizi almak istiyorsanız açık iş pozisyonlarından size uygun olanlara başvuru yapabilirsiniz. Ofiste çalışmayı düşünmeyenler, tam tersine Paris’te akşam yemeği yerken, kendisini bir anda New York’ta öğle yemeğinde bulmak, sabahında Montreal’de kahvaltı yaparken görmek isteyenler için oldukça ideal fırsatlar bulunuyor. Bunun yanında dünyadaki en lüks yolcu uçakları ile 40.000 feet yükseklikte yolculuk ediyor olmakta ayrı bir heyecan olsa gerek…

Katar Havayolları Başvuru Şartları

Başvurmak istediğiniz pozisyona göre şartlar oldukça farklılık göstermektedir. Fakat özellikle uçuş sırasında görev yapmakta olan yardımcı uçuş personellerine olan talep yüksek olduğundan dolayı, burası ile ilgili olan şartları sıralamak istiyorum.

  • En az 21 yaşında olmak genel olarak aranan şartlar arasında yer almaktadır. Farklı pozisyonlarda bu kriter değişebilmektedir.
  • Beden kitle indeksinin aranan kriterlere uygun olması gerekmektedir.
  • Çok iyi düzeyde ve akıcı İngilizce konuşmanız gerekmektedir.
  • Hangi ülkenin vatandaşıysanız en az o ülkedeki lise ve dengi okuldan mezun olmanız gerekmektedir.
  • Doha’da yaşamayı istemeniz gerekmektedir. Bazı pozisyonlarda yaşanması gereken şehir farklı olabilmektedir.
  • İnsanlar ile iyi ilişkileri olması ve çok uluslu bir ekip ile çalışma arzusunun olması yine aranan şartlar arasındadır.
  • Sağlık ve estetik ile ilgili olarak aranan şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

Katar Havayolları Kabin Memuru Maaşları

Şirkette iş süreci iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama 6 aylık deneme süresidir. Bu süre için kabin memurlarına verilen maaşlar 600-700 Euro arasında değişmektedir. Bu sürenin sonunda çalışmaya devam edecek personellere ise ortalama 1500 Euro maaş verilmektedir. Bunun dışında şirket kabin memurlarına ve uygun pozisyondaki diğer çalışanlarına uçuş tazminatı, harcırah, konaklama ücreti ve görev ücreti gibi ekstra ödemeler yapmaktadır.

Bilindiği gibi, Asgari ücret 2022 yılı için 4.253 TL olarak belirlendi ve Cumhurbaşkanı tarafından resmen açıklandı. Günlerdir 2022 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretin ne kadar olacağını heyecanla bekleyen çalışan kesimi 2022 yılı için belirlene 4.253 TL’lik net asgari ücreti memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı için asgari ücretin 4250 TL olacağını açıkladı. Erdoğan, asgari ücret için işverenden artık gelir ve damga vergileri alınmayacağını söyledi.

Bu verdiğimiz rakamlar başlangıç maaşlarıdır. Kıdeme ve görev yapılan uçağa göre kabin memurlarının aldıkları maaşlar 4000 Euro’ya kadar çıkmaktadır.

Hayalleri yüksek olanlar için Katar Havayollarında çalışıyor olmak büyük bir heyecan olsa gerek; bu nedenle böyle bir fırsat arıyorsanız Katar Havayollarının sitesindeki Careers (Kariyer) bölümünde yer alan ilanları inceleyebilirsiniz.

Katar Havayolları İş İlanları: careers.qatarairways.com/qatarairways/vacancysearch.aspx

Yukarıda vermiş olduğumuz linkte aktif olan iş ilanlarını görebilirsiniz.

Yoruma kapalı.