PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

2022 Kefilsiz Ev Kredisi Veren Bankalar

Ev kredisi almak isteyenler, “Kefilsiz olarak bu krediyi alabilir miyim?” sorusunu çok sık olarak sunmaktadır. Kefilsiz olarak ev kredisi almanız mümkündür. Böyle bir şey kesinlikle mümkün değildir diyemeyiz ama bazı şartları tabi ki vardır. 2019 yılında devletin desteği ile konut projeleri ve bankalar birçok farklı kampanya ile kefilsiz olarak kredi vermiştir. 2022 yılı içerisinde de bu kampanyalar artarak devam edecektir. Bu tarz kampanyaları sitemizden duyurmaktayız.

Ev Kredisi Alma Şartları Nelerdir?

Konut kredisi sayesinde insanlar kira öder gibi ev sahibi olabilmektedir. Günümüzde konut fiyatlarının yüksek olmasından dolayı insanlar genellikle ev kredisine başvuru yapmaktadır. Ancak başvuru yapan her insana maalesef olumlu yanıt verilememektedir. Bunun için öncelikle ev kredisi başvuru koşullarını taşıyor olmak gerekmektedir. Bankalar ev kredisi vermeden önce ev ile ilgili ekspertiz raporu istemektedir.

Bu rapora göre ekspertizin belirlediği değerin yaklaşık olarak yüzde yetmiş beşlik kısmına banka ev kredisi vermektedir. Bunun yanı sıra kredi başvurusunda bulunan kişinin maddi durumu yani aylık geliri de büyük önem taşımaktadır. Aylık geliri belli bir seviyenin üzerinde ve düzenli olan kişilerin kredi almaları daha kolay olmaktadır. Bankalar kredi verirken kefil de istemektedir.

Son zamanlarda ev kredileri ile alakalı olarak birçok farklı kampanya yapılmaktadır. Hem devletin üstlendiği kampanyalar, hem de bankaların yaptığı kampanyalar vardır. Bu nedenle genel kredi şartları zaman zaman farklılıklar gösterebilmektedir.

Kefilsiz Ev Kredisi Almak Mümkün Müdür?

Günümüzde bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler sayesinde kredilerle ilgili birçok yenilik ve kampanya yapılmaktadır. Kefilsiz ev kredisi alabilmek de bu yeniliklerin arasında yer almaktadır. Bu kampanyayı ilk duyunca genellikle insanlar inanmakta güçlük çekmektedir ancak bu durumun doğruluk payı yüksektir.

Bankalar kefilsiz ev kredisi verme politikasını Kredi Kayıt Bürosu ya da Findeks kredi notu sayesinde yapmaktadır. Kredi notu insanların kredi geçmişi hakkında bilgi vermekte ve borcunu ödeme konusundaki güvenilirlik derecesini ortaya koymaktadır. Böylece kredi notu sayesinde bankalar kredi başvurusu yapan kişilerle ilgili ön bilgi sahibi olabilmektedir.

Bunun yanında devletin desteklediği özel bazı konut projelerinde kefil olmadan kredi alma şansınız bulunmaktadır. Bu kampanyalar ile ilgili olarak sitemizde bilgiler vermekteyiz.

Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

Kefilsiz ev kredisi veren bankaları isim olarak saymak pek doğru bir davranış olmamaktadır. Çünkü bankaların sundukları kampanyalar ve politikalar zamana bağlı olarak sürekli değişiklik göstermektedir.

Bunun yanı sıra bazı bankalar kefil olmadan ev kredisini daha kolay verebilirken bazı bankalar için kredi verme süreci daha zorlu ve uzun olmaktadır. Kefilsiz ev kredisi verirken Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi bankalar kredi notuna büyük önem vermektedir. Dolayısıyla bu bankalar için kefilsiz ev kredisi verme süreci daha uzun geçmektedir.

Bu nedenle genellikle insanlar kredi notunun yüksek olması için uğraşmaktadırlar. Bunların dışında kalan bazı bankalar için ise kredi notunun pek bir önemi bulunmamaktadır.

Yoruma kapalı.