PARA KAZANDIRAN UYGULAMALAR İLE TELEFONUNUZDAN PARA KAZANMAYA BAŞLAYIN. HEMEN TIKLAYIN.

5 inovasyon örneği birbirinden güzel

2022 Yılı İçin En Yeni İnovasyon Örnekleri

İnovasyon çalışmaları sayesinde, günlük hayattaki birçok işlem daha kolay hale getirilmektedir. Yaşamın kolaylaşması ve merak edilen noktalarda yeni çözümler oluşturulması için geliştirilen inovasyon örnekleriyle, teknolojik anlamda daha da ileriye gidilmektedir. 2022 yılında hayata geçirilen ve insanların kullanımına sunulan en ilginç inovasyon çalışmaları, yazı içerisinde detaylıca ele alınmıştır.

Köpeklerin Dilini Tercüme Eden Kulaklık Çalışması

Köpeklerle iletişim kurmanın etkili yöntemlerinden bir tanesi de onların tepkilerinin ve duygularının ne anlama geldiğini bilmektir. No more Woof şirketi tarafından yürütülen çalışmalar, köpeklerin çıkardıkları sesleri İngilizceye çevirmeyi hedeflemektedir. Köpeklerin dilini tercüme edecek ilk cihazın üretimi yapıldıktan sonra, fiyata göre cihazların donanımı arttırılmıştır.

Bir kulaklık olarak kullanılan cihaz, köpeklerin tepkilerini İngilizce olarak konuşmaya aktarmaktadır. Firma tarafından geliştirilen uygun fiyatlı cihazda, açlık, yorgunluk ve merak duyguları tercüme edilmektedir. Daha pahalı olarak tasarlanan cihazlarda, köpeklere ait diğer duygular da tercümeye dahil edilmektedir. Şimdilik sadece İngilizceye çeviri yapabilen cihaz için Fransızca, İspanyolca ve Mandarin dillerinde geliştirilmektedir.

Kendi Kendini Temizleyen Tişört Üretimi

Su geçirmez tişört olarak adlandırılan The Silic tasarımlar, üzerine temas eden sıvıları geri püskürtmekte ve üzerinde leke tutmamaktadır. 2022 yılının en çarpıcı inovasyon örneklerinden bir tanesi olan Silic tişörtler, içlerinde kanserojen madde barındırmamaktadır. Tişörtlerin yapısı, kumaş ve sıvı arasında mikroskobik bir hava tabakası barındırmaktadır. 20 yaşındaki bir genç tarafından tasarlanan silica olarak adlandırılan çakmaktaşı elementleriyle donatılmıştır. Tişörtlerin farklı alaşımlardan meydana gelen yapısı, su bazlı bir formda olmasını sağlamaktadır. İstenilen zamanlarda tişörtler yıkanabilmekte ve 30 dereceye olan su sıcaklığında formunu muhafaza etmektedir.

Havadaki Karbondioksiti Temizleyen Bisiklet Üretimi Yapılmıştır

Havayı temizleyen bisiklet tasarımları, 2022 yılının en çevreci inovasyon örnekleri arasında yer almaktadır. Sürücüler bisikletlerin pedallarını çevirdikçe, bisikletler havadaki Plütonları filtreler ve oksijen üretmeye başlar. Ret Dot tasarım yarışmasında birincilik kazanan inovasyon örneği çevreci bisikletler, gidon bölümünde yer alan filtrelerle havadaki toz ve Plütonları tespit etmektedir. Bisiklette bulunan elektrikli motor, pil ve su tankı sayesinde, düzenli fotosentez yapma özelliğine sahiptir. Bisikletin kullanılmadığı durumlarda dahi, bisikletler durdukları yerde fotosentez yapmaya devam ederler.

Neuroon Uyku Maskesiyle Uyku Kalitesi Arttırılmaktadır

Kaliteli uyku inovasyonu olarak bilinen NeuroOn uyku maskeleri, uyumak için kullanılan geleneksel maskelerden daha fonksiyonludur. Kişilerin yatakta daha az kalmasıyla, daha fazla dinlenmesini ve kaliteli bir uyku almasını sağlamaktadır. Çok safhalı uyku modellerinde kullanılan uyku maskesi, gün içerisindeki kısa süreli uykularla daha enerjik bir gün geçirilmesine yardımcı olmaktadır. Kişilerin beyin sinyalleri, kasların gerilme oranı ve göz kaslarındaki hareketlilikler, bluetooth sistemiyle telefonlardaki uygulamada toplanmaktadır. Kişiler yeterli düzeyde dinlendiği zaman, maske tarafından beyne sinyal gönderilir ve kişiler uyandırılır.

K5 Özelliği Bulunan Robotlu Güvenlik Sistemi

Güvenlik alarm sisteminin daha etkin hale gelmesi için geliştirilen K5 güvenlik inovasyonu, belirlenen güzergahta olan tehlikeleri tespit etmekte ve uyarı sinyalleri vermektedir. Knightscope tarafından geliştirilen K5 güvenlik inovasyonu, kızılötesi ışınlar, 360 derece kamera sistemi, radar ve mikrofonlarla donatılmıştır. Belirlenen bölgeye gidilmeden, mevcut tehlikeler algılanır ve uyarı bildirimleri verilir. Polis ekipleri henüz bölgeye gitmeden, mevcut tehlikeler analiz edilir ve hazırlıklı şekilde bölgeye intikal edilir.

Arılarla Vücuttaki Hastalıkları Tespit Etme

Hastalık tespitinde kullanılmak üzere geliştirilen inovasyon cihazında, arılardan yardım alınmaktadır. Vücuttaki kanser ya da farklı hastalıkları tespit etme amacıyla kullanılan cihazda, arıların çalışma sistemi örnek alınmıştır. Cihazın içerisinde iki farklı odacık vardır. Odacıkların içine ödül sistemiyle eğitilmiş arılar koyulmaktadır. Hastalar odacıkların içine nefes verdikleri zaman, arılar nefesin keskin kokusundan hastalık tespiti yapmaktadır.

Yoruma kapalı.